Invitație la o călătorie virtuală printre tablourile pictorului Ionel Hăloiu

Câmpina, 30 septembrie 2017

Schimbarea anotimpurilor reprezintă o oportunitate pentru a surpinde frumusețea peisajelor, iar lunile de toamnă sunt o sursă de inspirație pentru pictorul Ionel Hăloiu. Natura oferă artistului un dar prețios, multitudinea de nuanțe aurii.
Modul specatulos și intensitatea cu care natura se transformă toamna, inspiră crearea unor tablouri de senzație.

Portretele toamnei

În tabloul “Conacul din pădure”, pictorul captează misterioasa lumină a toamnei, printre copacii arămii. Pe aleea pietruită ce duce la conac, artistul a imortalizat o clipă de relaxare, o promenadă cu personaje din altă epocă.

“Toamna la Castelul Peleș”. În culorile toamnei, grădina Castelului Peleș pare mai primitoare ca oricând, iar urmele pașilor lăsate de vizitatori completează atmosfera vie a acestui loc.

“Casa la țară” este un peisaj de toamnă care pune în valoare tihna unui colț de sat, stăbătut de ape repezi, într-o toamnă de un roșu aprins.

În tabloul “La han” pictorul a imortalizat o clipă din viața unei comunități și pregătirile specifice toamnei. Toți parcă știu, ca dincolo de pădurea roșiatică, încep să apară primele semne de iarnă.

Despre artist

Ionel Hăloiu a urmat cursurile Liceului de Artă “Nicolae Tonitza”. Adevărata inițiere în pictură a fost sub directa îndrumare a pictorului Alexandru Ciucurencu. În prezent, artistul locuiește și lucrează la Câmpina.

Pentru a vedea mai multe lucrări de artă, vă invităm să vizitați galeria virtuală www.ionelhaloiu.com. Nu veți regreta bucuria sufletească cu care arta și talentul pictorului Ionel Hăloiu, vă pot încânta privirea.

Contact:

t: +40 (727) 860 533
t: +40 (726) 565 614
e: haloiu_john@yahoo.com
w: www.ionelhaloiu.com